1750 TL ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO!

Hemşire Maaşları 2022

Hemşire Maaşları 2022

Eğitim sürecinde yeterli bilgi donanımına sahip olduktan sonra hemşire adayı olan tüm bireyler çalışma olanağı yakalayabilmektedirler. Hemşirelik mesleği son derece kutsal bir meslektir. Hastaların her türlü ihtiyacına yanıt olma bakımından bu mesleğin getirileri her anlamda ehemmiyet arz etmektedir. Üniversite eğitimlerinde başarıyı yakalayan her hemşire adayı istek dahlindeki özel ya da kamu kurum tercihleriyle iş hayatlarına atılma imkânı yakalayabilmektedirler. Çalışanlar ve yeni işe başlayacak olan hemşire adayları hemşire maaşları konusunda ön araştırma yapma gerekliliğine kapılabilmektedirler. Emeklerinin karşılığında ne kadarlık bir bütçe ile geçimlerini sağlayacakları hususunda araştırmaya girmektedirler. Hemşire maaşları 2022 döneminde yapılan zam oranına gelecek olursak emek karşılamadığı sızlanmalarının gerçekçiliğini vurgular niteliktedir. Alınan eğitim düzeyine göre de farklılıklar arz eden maaş tablosu şu şekildedir.

Lise mezunu iseniz sabit ödeme ile birlikte toplamda 4659,08 TL’dir. Ön lisans eğitim almış olmanız fiyat olarak farklı miktarda maaş almanızı sağlar niteliği koruyacaktır. Ön lisans eğitimi ile birlikte sabit ödemenin toplamı net maaş olarak 4949,17 TL’dir. Lisans mezunu iseniz sabit ödeme de eklenince toplamda 5081,21 TL bir ödeme ile maaşınızı alabileceksiniz. Hemşirelerin ödeme planlamalarında aynı zamanda döner sermaye hesaplamaları da olmaktadır. Bu maaş miktarları döner sermayeyi içine eklemeden yansıtılan rakamlardır. Döner sermaye hesaplamalarında hastaneler arasında bile farklılıklar ile karşı karşıya kalınabilmektedir. 10- 1000 TL arası değişen fiyat etiketleriyle yapılan hesaplamalar gereği çalışılan kurumlar arası maaş farklılıkları illa ki vardır. Hemşire maaşları hesaplamalarında ayrıca tutulan her nöbette değerlidir. Aylık çalışma saatini doldurduktan sonra tuttuğunuz her nöbet için ekstra ücret alabilirsiniz. Aylık 160 saat çalışmanızdan sonraya giren her çalışma için nöbet ücret bedeli hesaplaması gerçekleştirilmektedir. Günlük 8 saatlik çalışmanızın planlandığı aylık çalışma saati planlaması 8*20= 160 saat olarak belirlenmektedir. Nöbet ücret belirlenmesinde de birtakım kriterler ehemmiyet arz eder. Eğitim seviyesi bu kriterlerin en başında kendini göstermektedir. Servis nöbetleri, kritik servis nöbetleri, dini bayram nöbetleri, riskli servis+ bayram nöbeti planlaması ile alınan ücrette değişkenlik mevcuttur.

Lise Mezunu Nöbet Ücretleri Şu Şekilde Belirlenmektedir

Normal servis nöbeti tutuyorsanız nöbet başına 12,35 TL ile alacağınız bir ödeme bedeli maaşınıza yansımaktadır. Riskli nöbetlerde nöbet başı ücreti 18,51 TL olarak belirlenmektedir. Dini bayram nöbetinde ise bu rakam 14, 82 TL’ye tırmanan rakamlara varmaktadır. Riskli servis ve bayram nöbeti birleşiminde ise 20,98 TL’lik bir rakam her tutuğunuz nöbet başına eklenmektedir. Lisans ve ön lisans nöbet ücretleri belirlenmesinde ise şu şekilde bir tablo karşınıza çıkacaktır.

LAME Çizgi Film Desenli Cerrahi Bone
LAME Çizgi Film Desenli Cerrahi Bone

Sağlık çalışanlarımızın konforu düşünülerek üretimini yaptığımız bonelerimiz arkadan bağcıklı ve lastiklidir. Kayma yapmaz ve aşırı sıkmadan dolayı baş ağrısı gibi şikayetleriniz olmaz. Yıkama talimatlarına uyulduğu sürece solma ve boya akması yapmaz. Pamuklu kumaşlardan üretimini yaptığımız desenli, düz ve sembollü bonelerimizden dilediğinizi seçebilirsiniz.

SATIN AL

Normal servis nöbetinde 14,82 TL; riskli servis nöbetinde 22,21 TL; dini bayram nöbetinde 17,78 TL; riskli servis+ bayram nöbetinde ise 25,18 TL’lik yansımaları maaşınızda görebilmeniz mümkündür. Yeni mezun çalışanların karşılaşacakları hemşire maaşı hesaplama tablosu bu şekildedir. Sabit ödeme farklılığı dereceye göre değişkenlik oluşturduğu için dereceniz değiştikçe maaşınızdaki yükselişi de o derecede görebileceksiniz. Aylık alımında 1 ve 2. Dereceden aylık alanlar 1797,46 TL’lik bir maaş ile karşı karşıya kalmaktadırlar. Derce olarak 3 ve 4. Derecede aylık alanlar için ise bu rakam 1641,16 TL olarak değişime uğramaktadır. 5- 7 derecede aylıklılar için tablo 1484,86 TL olarak belirlenmiştir. 8-11 dereceden aylık alanlarda ise 1406,71 TL olarak maaş standardı belirlemesi gerçekleştirilmektedir.