1750 TL ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO!

Doktor Maaşları 2022

Doktor Maaşları 2022

Covid19 virüs salgını döneminde doktorlar üstün başarı sergilemişlerdir. Aynı zamanda olması gerektiğinden fazla efor harcamaları, çabalarının üstüne tırmanışla hissettirilen durumlar göz önünde bulundurulmalıdır. Sağlık çalışanlarının bu zorlu süreci atlatmamızdaki rolü asla ama asla unutulmamalıdır. Uzun yılların verdiği emek karşılığında gelinen doktorluk mesleğinde son derece değer görülen bir saygınlıkla karşılanmak her doktorun beklentisi dahilindedir. Doktor maaşları 2022 Covid19 süreci sebebiyle ciddi anlamda farklı bir maaş yansıması ile doktor maaşlarında kendini göstermiştir. Doktorluk mesleği de kademe kademe kişilerin yıl, eğitim, çalıştığı kurum durumuna göre farklılıklarla göze çarpmaktadır. Pratisyen doktor, hekim, uzman doktor ve cerrahlar kategorisiyle ayrılan doktorluk mesleğinde değerlendirmeler son derece ciddiye alınarak gerçekleştirilmektedir. Aile hekimlerinin çalışmaları da asla yabana atılmamalıdır. Maddi ve manevi anlamda kişilerin hayatlarına dokunulan bu meslekte hayat kurtarma, iyileştirme ve yaşama geri dönüşteki mucizelikler her daim vardır. 2022 yılında kamuda ya da özelde çalışan doktor farkı gözetilmeksizin maaş farkı yansıması yeterli tatmin düzeyiyle kişilerin hayatlarında kendini göstermektedir. En düşük doktor maaşı 6163 TL olarak belirlenmiş olup emekli olmuş olan doktorlara kadar düşünülüp ciddi farklar maaşlarda yansımayla göze çarpabilmektedir. Görevinde uzmanlaşma yolunda ilerleyen doktorların maaşlarında daha farklı yansımalar göze çarpabilmektedir. Görev yeri ve hizmet yılı da gözetim altında tutularak ilgili değişiklik olması gerektiği düzeyde maaşlarda kendini gösterebilmektedir.

Doktor maaşları emekli doktorların maaşları üzerinde de farkı aynı zam oranında faydalanma şeklinde yansıtılmıştır. Emekli sandığından emekli bireylerin maaşlarına aylık ilavelerle ilgili eklemelerle artışlarla kendini göstermektedir. Uzmanlık statüsünde emekli olan bir doktor maaşında 2.808 TL’lik bir fark kendini göstermektedir. Uzman değilseniz bu artış 2147 TL olarak kendini göstermektedir. 2022 zam oranı farkları meslekten ayrılan doktor maaşlarında aynı düzeyde artışla kendini göstermiştir. Pratisyen statüsündeki doktor maaşları uzman olmayan doktor maaşı olarak hesaplanmaktadır. Bulunulan hizmet bölgesi doğu kapsamında ise doktor maaşınız daha üst rakam düzeyinden hesaplanacaktır. Batıda çalışanlara göre daha riskli bir bölgede hizmet veriyor olmak hem yıllık hizmet puan hesaplamasında hem de alınan maaşta fark yaratıcı olmaktadır.

Uzman doktorlar cerrahi işlem yapabilen doktorlar olarak bilinmektedir. 2022 yılındaki hesaplamalarla bu kategorideki doktorlara verilen ücret 8000 TL olarak bilinmektedir. Doktor tercih ederse nöbet tutarak bu maaşa ek ödeme yansıması alabilme hakkını kazanabilir. Kamu ya da özel sektörde çalışma farklılığına göre nöbet ücreti ve maaş yansıması istenen düzeyde olabilmektedir.

LAME 2004 Premium Likralı Bordo Scrubs, Hemşire Forması Jogger Pantolon
LAME 2004 Premium Likralı Bordo Scrubs, Hemşire Forması Jogger Pantolon

Jogger Pantolon, 2004 Model Kadın 2-Cepli, Bordo Likralı Jogger Pantolon. Hemşire forması, doktor forması, hemşire kıyafeti, scrubs ve kurumsal iş profilinize uygun şekilde her alanda kullanılmaktadır.

SATIN AL

Asistan doktor kategorisine girmeye hak kazanmış doktorlar TUS sınavına girip kazanmış doktorlardır. Bu doktorların 2022 yılında maaşları 700 TL olarak belirlenmiş olup kimi zaman nöbet tutma ihtimali olanlar için nöbet ücreti yansıması gerçekleştirilmektedir. Nöbet ücretleri her zaman ek ücret kategorisine girmektedir. Doktor olanlar arasında pratisyen hekim olarak çalışanlar da mevcuttur. Herhangi bir branşta uzmanlaşamasalar dahi hekimlik mesleğini icra eden bu kişiler görev yer ve sürelerine göre maaş belirlemesi ile hayatlarını devam ettirebilmektedirler. 2022 yılı baz alındığı zaman minimum 7000 TL olarak belirlenen maaşlar görev süresine göre aşağıdaki ücretlendirilme ile hekimleri karşılayacaktır.

Pratisyen hekim olarak 1. Bölgede iseniz 7000 TL; 2. Bölgede iseniz 7150 TL; 3. Bölgede iseniz 7.250 TL; 4. Bölgede iseniz 7400 TL; 5. Bölgede 7500 TL; 6. Bölgede iseniz 7700 TL; 7. Bölgede iseniz 7950 TL olarak ücretlendirilme ile maaş alırsınız.